top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMilan Svašek

Výhody malé marketingové agentury

Jsme malá marketingová agentura. Což z nadpisu zřejmě vyplývá, ale je to možná slovo "výhody", které vás zaujalo a proč tyto řádky čtete. Nutno dodat, že jsem hrdí na to, že jsme malá agentura, protože to z našeho pohledu skrývá množství výhod nejen pro nás, ale hlavně pro naše klienty.


Jistota 100% přístupu


Pokud přijdete se svou poptávkou do velké agentury, s radostí vás příjme, možná vás uvítá i její majitel, představí vám cenový plán a někoho ze svého týmu vyčlení, aby se o váš případ postaral. A teď přichází loterie. Dejme tomu, že agentura má 20 lidí, kteří vás mohou dostat. Zjednodušeně dle Gaussovy křivky máte 50 % šanci, že dostanete průměrného analytika/optimalizátora. Samozřejmě máte 25 % šanci, že to budou ti schopnější lidé, ale ti pravděpodobně už řeší prémiové klienty a není často překvapivé, že 10-20 % klientů u spousty agentur tvoří těch 80 % zisku ala Paretovo pravidlo. A taky máte 25 % šanci, že dostanete někoho, kdo to moc neumí, nějakého juniora, který se učí a zkouší, možná to za pár měsíců vzdá a půjde dělat něco jiného. Jednoduše řečeno, ve velké agentuře dostane průměrný klient většinou průměrného až podprůměrného člověka na svou službu. V malé agentuře ale máte jistotu 100 % přístupu. My jsme na své pozici už roky, kdybychom nebyli přesvědčeni o svých schopnostech, tak jako agentura dávno zanikneme.


Lepší cena


My sice nejsme nejlevnější, ale na druhou stranu velmi dobře známe naši cenu v ohledu na službu, kterou nabízíme, a pravděpodobně vždy budeme levnější než velká agentura zvučeného jména. A je to poměrně jednoduché. My neplatíme drahý brand, nákladné firemní porady, flotily firemních aut a luxusní kanceláře. Nevynakládáme finance na zaměstnance, kteří odvádí průměrnou práci. O tuto částku můžeme efektivně zlevnit cenu naší správy a je to win-win pro nás i pro naše klienty.


Flexibilita


Čím větší pracoviště, tím více dochází k informačním šumům a zbytečnému delegování. Možná máte zkušenost z agentur, že svůj dotaz pošlete na helpdesk, ten to zpracuje, někomu přepošle, ten se poradí s dalším kolegou, se svým manažerem a za pár dní se možná něco dozvíte. Naši klienti mohou kdykoliv volat, psát, zakládáme si na tom, aby byly požadavky vyřešeny do 24 hodin a pokud klient chce, s radostí ho osobně navštívíme. Ostatně pravidelné osobní měsíční schůzky jsou u našich klientů samozřejmostí.


Klient vždy na první místě


Vždycky si říkáme, že jsme pouze tak dobří, jako jsou naši klienti. Nemáme jich desítky či dokonce stovky, to ani kapacitně nemůžeme mít. O to více si jich vážíme. My rosteme, pokud rostou naší klienti a máme radost z každého jejich úspěchu. O to více jsme vděční za to, kolik máme dlouhodobých klientů, kterým online byznys dlouhodobě roste. Velká agentura totiž často přeroste své klienty, dostane se do boje mezi další velké agentury a často nemusí jít jen o peníze, ale i o prestiž a ambice, které jsou nám, podnikatelům, velmi blízké. My jsme ale názoru, že pro seriózní byznys a kvalitní službu je nutné udržet ego na uzdě a mít v paměti, že my jsme tu pro klienty, nikoliv oni pro nás.


A co nevýhody?


Nebudeme si lhát, i malá agentura skýtá jisté problémy. My například máme kolem sebe schopné lidi na web, seo či grafiku, které můžeme doporučit, ale nejsou to služby, které řešíme in-house. Jenže podobnou cestou šel i Shoptet, který nabízí odladěné webové řešení a na ostatní služby otevřel Shoptet poradnu plnou externistů. My si myslíme, že je to spíš výhoda. Než se snažit pojmout vše a všemu rozumět, raději hledat další schopné lidi, kteří sdílejí naši vizi a přístup k práci. Ale sto lidí, sto názorů. A potom nelze upřít fakt, že jsme jen lidi. Neradi bychom nechali naše klienty někdy ve štychu, snad se to ještě nestalo, ale osud je nepředvídatelný. Pokud vašeho optimalizátora ve velké agentuře cestou do práce srazí auto, k jeho PC asi okamžitě zasedne někdo jiný. Malá agentura vám tohle garantovat nemůže. Ale ve všem ostatním, dle našeho mínění, představuje malá agentura výrazné plus pro rovnou vašeho podnikání. Těšíme se na spolupráci.

40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page